زبان و ادبیات دری

معرفی دیپارتمنت زبان وادبیات دری

 دیپارتمنت زبان وادبیات دری  یکی از دیپارتمنت های پوهنځی تعلیم وتربیه مؤسسه تحصیلات عالی خصوصی شیرزی افغان کندز میباشد، که درسال(۱۳۹۹ ه ش) درچوکات پوهنځی تعلیم وتربیه به منظور ارتقا وبلند بردن سطح دانش محصلان ایجاد و رسما به فعالیت اغاز نموده واین دیپارتمنت فعلادارای سه تن ازاستادان مسلکی و باتجربه  میباشد، تعدادکریدت که تدریس میشود  (۱۴۵)کریدیت میباشد تدریس مینمایند.

دیدگاه(Vision):

دیپارتمنت زبان وادبیات دری مؤسسه تحصیلات عالی خصوصی شیرزی افغان کندز میخواهدبااستفاده ازکادرهای علمی مجرب در راستای غنامندی هرچه بهترزبان وادبیات فارسی دری باتقدیم نمودن کادرهای مسلکی فعالیت نموده وبه عنوان یک مرجع علمی شناخته شود ومتعهد است که استادان مسلکی، متخصص، مجرب و مخلص با اندوخته های علمی برای خدمت واصلاح جامعه تقدیم نماید.

ماموریت(Mission):

 دیپارتمنت زبان وادبیات دری مؤسسه تحصیلات عالی خصوصی شیرزی افغان کندز به عنوان یک بخش فعال آموزشی واکادمیک در چوکات پوهنتون های کشور، رسالت داردکه محصلین این رشته رامتخصص ومتعهد تربیه کند، وسایل وامکانات لازم برای رسیدن به این هدف را فراهم نموده ومحصلین این رشته را قادرسازدتا ازاندوخته های علمی  خویش به مفاد دینی ، ملی ،فرهنگی واجتماعی افغانستان استفاده نمایند .

مضامین کار عملی و منوگراف

برای اینکه محصلین دروس را به خوبی فرا بگیرند نیاز دارند که با محیط زندگی اجتماعی خود به صورت عملی آشنا گردد. به همین دلیل نیاز به برگزاری سیمنار، بازدید  از بخش های تعلیمی وسهم گرفتن فعال درتدریس برای کسب تجارب در ساحه های خاص و دایر شدن ورکشاب های علمی است که استادان و شاگردان روی موضوعات درسی در صنف به مبادله فکر و اندیشه  بپردازند تناسب نظریه با کارهای عملی درحدود 80% نظر و 20% عملی خواهد بود.

کتگوری مضامین و فیصدی آنها

مضامین دوره لیسانس ادبیات دری که مجموع کریدت آن (145) بوده از جمله (85)کریدت که 62-58 فیصد کل مضامین تشکیل میدهد به مضامین تخصصی،(34) کریدت که 23،45 فیصد کل مضامین را در بر میگیرد به مضامین اساسی(19) کریدت که 13،10 فیصد کل مضامین را در برمیگیرد به مضامین بوهنتون شمول و (7) کریدت که 4،83 فیصد کل مضامین را در بر میگیرد به مونوگراف اختصاص داده شده است.

روش های آموزش و تدریس

سیستم آموزشی موسسه تحصیلات عالی شیرزی افغان به صورت کل کریدت بوده که تدریس و آموزش در موسسه مذکور از روشهای ذیل استفاده میگردد:

1 – لکچر، سوال و جواب، روش کار گروپی و مشارکتی ، مباحثه ، مشاهده و کار های عملی در ساحات صورت میگیرد.

2- روش های فعال تدریسی ( شاگرد محوری )

– سهم گیری فعال خود محصلین در مباحثات صنفی ، ابراز نظر ها و تبادل افکار در رابطه به موضوعات درس مشارکتی .3

شیوه های ارزیابی محصلان

ارزیابی محصلان دیبارتمنت زبان و ادبیات دری به شیوه ها ذیل انجام میشود:

  1. – حضور منظم در صنف با حفظ نظم عمومی (10)
  2. – دادن کارخانگی و فعالیت های نظیر : کار عملی، سوال و جواب از درس گذشته و درس  جدید(10%)
  3. ارزیابی وسط سمستر : این ارزیابی در هفته هفتم درسی انجام میشود که به نام امتحان 20% یاد میشود.

4 – ارزیابی  ختم سمستر ( امتحان نهایی) این ارزیابی در سمستر به صورت کتبی انجام میشود.

:پیام آمردیپارتمنت

اهمیت فراگیری ادبی به مثابه یکی از شاخه های علوم اجتماعی ریشه در نیازمندی های نامحدود و روز افزون بشریت با توجه به منابع بکر و نوپا دارد. تقویت پایه های ادبی در یک کشور متضمن رشد و انکشاف بوده و منتج به بهدوستی و ارتفاع سطح زنده گی افراد آن جامعه میگردد. مهمترین هدف دیپارتمنت ادبیات دری پوهنحی تعلیم و تربیه،تربیت نیروی متخصص و متعهد برای جامعه است. این هدف نیازمند ارایه خدمات آموزشی با کیفیت است که با استفاده از روش های جدید تدریسی قابل دسترس است. دیپارتمنت ادبیات فارسی دری با پیروی از این روش ها در تلاش است به سمت هدف فوق در حرکت باشد و رسالت خود را در انکشاف علمی جامعه انجام دهد.معرفی منابع به روز در مضامین درسی وترویج فرهنگ کتابخوانی،برگزاری سیمینار توسط محصلین، انجام تحقیقات و خلاصه سازی کتاب های درسی توسط محصلان، ترویج فرهنگ ترجمه و … از جمله اقدامات است که با روی کار گرفتن آن ها؛انگیزه محصلان برای سهم گیری در فرایند ارتقاع کیفیت تحصیلی بالا رفته و در رشد توانمندی و ظرفیت علمی محصلان تاثیر مثبت ایجاد میشود. با اجرای این برنامه ها دیپارتمنت زبان و ادبیات فارسی دری انتظار دارد تبدیل به یک مرکز مهم و با اعتبار تحقیقاتی شده و از این طریق در انکشاف جامعه سهم خود را ایفاء نماید.

کرشمه (فایز)

آمردیپارتمنت زبان و ادبیات فارسی دری

تائید مجلس دیپارتمنت وشورای علمی پوهنځی

تأیید مجلس دیپارتمنت:

کتلاک تهیه شده هذا در جلسه پروتوکول نمبر(   21    )  مورخ   03/09/ 1401 شورای علمی دیپارتمنت مورد بحث قرار گرفته وتائید است.

تأیید شورای علمی پوهنحی:

کتلاک تهیه شده دیپارتمنت زبان و ادبیات فارسی دری در جلسه پروتوکول نمبر(   36 )  مورخ  13 / 09 /1401 شورای علمی پوهنحی  مورد بحث قرار گرفته وتائید است.

کتلاک معلوماتی دیپارتمنت زبان و ادبیات فارسی

https://drive.google.com/file/d/1pZaGm043r2WZzyqgReQ-zO31bo1gPRQP/view?usp=sharing