دیپارتمنت کیمیا

تاریخچه  و معرفی دیپارتمنت کیمیا:

مؤسسه تحصیلات عالی خصوصی شیرزی افغان  یکی از پیش قدم ترین نهاد تحصیلی است که درسال (۱۳۹۴) هجری شمسی در زون شمالشرق فعالیت علمی خود را آغاز نموده تا بتواند برای آبادی وطن درروشنایی ارزش های ملی، اسلامی وکلتوری زمینه آموزش معیاری را برای هموطنان عزیز مساعد سازد. این مؤسسه با داشتن پوهنحی تعلیم و تربیه که در هشت دیپارتمنت مصروف تربیه کادرهای مسلکی بوده از آن جمله دیپارتمنت کیمیا می باشد که دربخش تربیه کادرهای مسلکی فعالیت های خود را با درنظرداشت معیارت تعین شده وزارت محترم تحصیلات عالی به پیش میبرد.دیپارتمنت کیمیا یکی از دیپارتمنت های علوم طبیعی پوهنځی تعلیم وتربیه مؤسسه تحصیلات عالی خصوصی شیرزی افغان کندز میباشد، که درسال( 1394 هـ ش) درچوکات پوهنځی تعلیم وتربیه به منظور ارتقا وبلند بردن سطح دانش وبینش از جمله علوم طبیعی برای محصلین ایجاد گردید و رسما به فعالیت اغاز نموده واین دیپارتمنت دارای  4 استاد میباشد که مضامین این دیپارتمنت را تدریس مینمایند.

دیدگاه 🙁Vision)

دیپارتمنت کیمیا درتلاش است با استفا ده ازاستادان مسلکی ومتخصص علوم ساینس  وارایه خدمات معیاری به عنوان مرجع معتبر علمی وتجربی درجامعه شناخته شود.

مأموریت:(Mission)

دیپارتمنت کیمیا رسالت دارد با انجام تجارب عملی توسط استادان باتجربه دربخش علوم ساینس کادرمسلکی ومتعهد رابه جامعه   تقدیم نماید.

معرفی محتوی مضامین

مدت دورۀ تحصیل: دورۀ لیسانس رشته کیمیا اولین مرحله تحصیلی کیمیادر نظام تحصیلات عالی افغانستان می شد که به طور عادی چهار سال تحصیلی را در بر میگیرد.

کریدیت ها و کود نمبر مضامین: در این کریکلم مجموع تعداد کریدیت ها در کتگوری های چهار گانه فوق 153 کریدیت تثبیت گردید. تمامی دیپارتمنتهای کیمیا پوهنتون های دولتی و خصوصی مکلف به اجرای این نصاب تحصیلی می باشند.

مضامین درسی و کتگوری ها: مادۀ دوم لایحۀ سیستم کریدت مؤسسات تحصیلات عالی( حد اعقل کریدت ها در دوره لیسانس ۱۳۶ کریدت و حد اکثر آن مربوط به طول دوره تحصیلی رشته مربوطه بوده و از ۲۱ کریدیت در یک سمستر تجاوز ننماید.

ماده سوم لایحه مذکور سیستم کریدت مؤسسات تحصیلات عالی (مضامین دوره لیسانس به مضامین اساسی، مضامین تخصصی، مضامین اختیاری و مضامین پوهنتون شمول تقسیم میشوند. مضامین اساسی باید حداکثر ۳۰ فیصد، مضامین تخصصی حد اقل ۵۰ فیصد و مضامین اختیاری به شمول مضامین پوهنتون شمول ۱۲ فیصد، مونوگراف، سیمینار، ستاژ،امتحان دولتی و تکمیل پروژهی دیپلوم ۸ فیصد مضامین دوره لیسانس را احتوا مینمایند و نمرات آن از ۱۰۰ نمره» محاسبه میشود. فیصدی مضامین مذکور در پلان تعلیمی گنجانیده شده است.

به اساس مواد فوق و مبتنی بر توافق های به عمل آمده در کلسترهای هشت گانه و رشته بیولوژی مضامین شامل درنصاب درسی به اساس ایجابات تخصصی رشته و الزامات سیستم کریدت قرار ذیل تقسیم گردیده است.

مضامین اساسی: مجموعا در این کریکلم 27 کریدت که 18.49 فیصد مجموع کریدت های این رشته را تشکیل می دهد به این کتگوری اختصاص داده شده است.

مضامین تخصصی: مجموعا در این کریکلم 83 کریدیت که 56.84 فیصد مجموع کریدیت های این رشته را تشکیل میدهد به این کتگوری اختصاص داده شده است.

مضامین اختیاری و پوهنتون شمول: مجموعا در این کریکلم 40  کریدیت که 24.7 فیصد مجموع کریدت

های این رشته را تشکیل میدهد به این کتگوری اختصاص داده شده است.

مضامین کار عملی و منوگراف: مجموعا در این کریکلم 12 کریدت که 8.21 فیصد مجموع کریدت های این رشته راتشکیل میدهد که هر کدام به کتگوریهای ذیل اختصاص داده شده است.

موجودیت انترنشیپ، ستاژ و سیر علمی: مجموعا در این نصاب 8.21 فیصد مجموع کریدت ها به کارهای عملی که شامل فعالیت های مختلف منجمله: انترنشیپ، ستاژ و سیرعملی میباشد، اختصاص داده شده است.

تدریس به روش های متفاوت ذیل پیش بینی شده است:

ارائه لکچر و شرح درس جدید و مباحث نظری؛

بحث و گفتگو ومناقشه علمی و گذاشتن موضوعات درس بین محصلان؛

ارائه سوالات درون صنفی جهت مباحثه دو طرفه بین استاد و محصلان؛

تدریس متقابل و تدریس توسط خود محصلان؛

راه اندازی سیر های علمی جهت بلند بردن مهارت های محصلان؛

اجرای کار گروپی بوسیله محصلان؛

تحقیقات انفرادی و گروهی؛

اجرای پروژه های به شکل انفرادی و گروهی؛

ارائه سمینار توسط محصلان؛

ایفای نقش )رول پلی

طوفان مغزی؛

اجرای کارعملی در داخل لابراتوار و خارج از لابراتوار)ساحوی(؛ن کا

نیازمندی های مضمون و معیار های ارزیابی محصلان

پالیسی حاضری

حضور منظم محصل در تمام جلسات درسی نظری و عملی حتمی است.محصلان با عذر معقول صرف تا ۲۵ ٪ غیر حاضری نموده میتوانند.

بیشتر از ۲۵ ٪ غیر حاضری باعث محرومی از امتحان نهایی مضمون میگردد.

قواعد کارخانگی و فعالیت های صنفی

کار های خانگی محصلان و فعالیت های محصلان بین 5 تا 10 نمره محاسبه میگردد.نمره کارخانگی و فعالیت هایی محصل در جمع نمرات نهایی آن محاسبه میگردد.سرقت ادبی و کاپی نمودن کارهای علمی تحقیقی دیگران موجب محرومیت از نمره میشود. در صورت عدم تکمیل کارخانگی به دلایل معقول، محصل قبل از ختم معیاد معین، استاد را به جریان میگذارد.

پالیسی تاخیر کاری

امتحانات صنفی، کارهای خانگی و سایر مکلفیت های صنفی محصلان در صورت تاخیر چانس دوم ندارد. محصلان میتوانند قبلا در زمینه مشکل پیش آمده استاد مضمون را مطلع نموده تائیدی وی را حاصل نمایند.

پالیسی نمره دهی

نحوه ارزیابی و صورت تقسیم نمرات مطابق به ماده 19 لایحه کریدیت قرار ذیل صورت میگیرد:

ارزیابی و فعالیت صنفی )ارزیابی هفته وار، کارخانگی، اشتراک در فعالیت های گروهی(امتحان20% کار های عملی )فعالیت های لابراتوار،سیرعلمی، تحقیقات میدانی( به صلاحیت استاد مضمون امتحان وسط سمستر ) 20 ٪ )متحان نهایی سمستر حد اکثر ) 60 ٪ )مجموع 100 %

وجایب و مکلفیت های محصلان

ما با هم کارخواهیم کرد تا دانش، مهارت ها و سلوک لازم در رابطه به مضمون را ارتقاء دهیم. محصلان باید در مشارکت نزدیک با هم کار کرده، به نظریات و خصوصیات فردی یکدیگر احترام قایل شده و به یکدیگر فرصت مساوی بدهند.اخلاق و اصول رفتاری را که لازمه محیط علمی است مراعات نموده و از انجام اعمالی که منجر به اخلال پروسه تدریس گردد؛ اجتناب نمایند. با پایبندی به وقت و با خلاقیت سهم فعال خویش را در پروسه آموزش ایفا نماید.

پالیسی عدم صداقت اکادمیک

عدم صداقت اکادمیک شامل نقل، جعل معلومات، استناد نادرست، سرقت علمی و اجرای فعالیت های دیگری میگردد که از جانب محصلان در حین تحصیل انجام شود. ارتکاب چنین اعمالی از جانب محصل به هیچ وجه قابل قبول نبوده مطابق قواعد تحصیلات عالی با محصل مظنون برخورد میشود.

استاد مضمون مسئولیت ابتدایی برای تشخیص و برخورد با عدم صداقت اکادمیک را دارد. استاد در صورت تخشخیص عدم صداقت علمی محصل، بعد از بررسی موضوع و استماع دفاعیات محصل در زمینه معرفی آن به مرجع مربوط تصمیم اتخاذ مینماید.تصمیم استاد در زمینه برخورد با پدیده عدم صداقت علمی، فعالیت های درسی سایر محصلان را تحت الشعاع قرار نمیدهد. استاد مضمون شواهد واقعه را با مدارک به مسئولین دیپارتمنت اطلاع میدهد.آمریت دیپارتمنت در زمینه مطابق قانون اجراآت نموده و تمام اسناد و مدارک مرتبط را نگهداری میکند.

اشتراک کنندگان کلستر ها

الف: اعضای کلسترهای فرعی رشته های” بیولوژی، کیمیا، ریاضی، فزیک، تاریخ، جغرافیا، تربیت بدنی و جامعه شناسی” تن استادان و متخصصین که مشتمل بر رؤسای پوهنحی ها، آمرین دیپارتمنت های کیمای سراسر کشور ازپوهنتون های دولتی و خصوصی و سایر رشته های تعلیم و تربیه.

ب: درهریک از کلسترها با درنظرداشت نیاز و مبرمیت موضوع بین ۲۰ الی ۳۰ تن از اعضای کادر علمی پوهنتون های مختلف دولتی و خصوصی از سطح مرکز و ولایات در سالون کنفرانس های وزارت تحصیلات عالی اشتراک نمودند.همچنان در این کلسترها نمایندگان با صلاحیت نهاد های وزارت محترم تحصیلات عالی، وزارت جلیله معارف،کمیسیون مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملکی، وزارت محترم کار و امور اجتماعی و سایر موسسات و نهاد های همکار نیز فعالانه اشتراک نمودند.

:پیام دیپارتمنت کیمیا

علم کیمیا که یکی ازشاخه های علوم طبیعی و در عین زمان از جمله علوم با ارزش به خصوص در شرایط کنونی که نیاز بیشتر به آن محسوس میگردد میباشد. که امروز بیشترین نیازمندی بشر را تولیدات کیمیاوی مرفوع ساخته است. استادان و محصلان این رشته با مطالعه موضوعات مدرن با استفاده از تکنالوژی عصری ، انترنت و استفاده از وسایل روز جهت تطبیقات لابراتواری تحقیقات ساحوی و عملی تغیرات بهتر در زندگی خود با در نظر داشت این رشته شرایط زندگی سالم برای بشر به ارمغان خواهند آورد. دیدگاه ما با در نظر داشت موارد ذیل با تغیرات احتمالی در ساختار اقتصادی ، اجتماعی و کیمیاوی با زندگی افراد جامعه هماهنگ خواهد بود. با در نظر گرفتن اهمیت علم کیمیا توجه به فرهنگ ، حفظ منابع حیاتی تمایل به عاری ساختن آلودگی محیط زیست و توجه به تولیدات ، مرکبات و صنایع کیمیاوی در افراد جامعه نهادینه خواهد شد.

صلاح الدین “امانی”

 آمر دیپارتمنت کیمیا

تأیید مجلس دیپارتمنت:

کتلاک تهیه شده هذا در جلسه پروتوکول نمبر(   20  )  مورخ  27 /08/ 1401 مجلس دیپارتمنت مورد بحث قرار گرفته و تائید است.

تآیید شورای علمی پوهنځی

کتلاک تهیه شده دیپارتمنت کیمیا در جلسه پروتوکول نمبر (36) مورخ 1402/09/13شورای علمی پوهنځی مورد بحث قرار گرفته و تائید است.

کتلاک معلوماتی دیپارتمنت کیمیا

https://drive.google.com/file/d/1uNRFNZUXffsreaxuIRmovsQjtU2N8WlO/view?usp=sharing